- 28 Ocak 2019
- 0 Beğenme
- 0 / 5
- Koleksiyon: Melis Aran
- Zorluk: Kolay
-
Görüntüleme538
Hazırlanışı :
Keten tohumuna 120 gr su ekleyip, doğrayıcınızda jöle kıvamına gelene kadar çekin. Karalahanaları mutlaka salata kurutucunuzda kurutun ve ince şeritler halinde kıyın. Sonra şeritleri aşağı yukarı 1 cm uzunluğunda kare şeklinde kesin.Sarımsağın kabuğunu soyun.
Sularını süzdüğünüz yemişleri, sarımsağı, tuzu, biber salçasını, karabuğday ununu ve zeytinyağı blender’ınızda bir ezme kıvamını alana kadar karıştırın. Büyük bir karıştırma kabına aldığınız ezmeyi silikon spatula ile karalahanalarla karıştırın. Karışımı 2 adet Sedona Kurutucu tepsisine, kendi özel yapışmaz kağıdının (triflex sheet) üzerine, offset spatula yardımıyla 3-4 mm kalınlıkta yayın.
Kurutma süresi ve derecesi: 58 derecede 16 saat.
*Kurutma işleminin yarısına geldiğinizde krakerinizi bıçağın ters tarafıyla 4 cm x 4 cm büyüklüğünde karelere ayırın. Kurutma aşamasının son 6 saati kaldığında krakerlerin tersini çevirin.
Raw food kriterlerine uygun kurutmak için:
Salata kurutucusu ile karalahananın fazla suyunu aldığınıza emin olun. Karışımı tepsiye eşit kalınlıkta ve 3 mm kalınlığında yayın.
65 derecede 2 saat arkasından 48 derecede 18 saat krakerinizi kurutun. Kurutma işleminin yarısına geldiğinizde krakerinizi bıçağın ters tarafıyla 4 cm x 4 cm büyüklüğünde karelere ayırın. Kurutma aşamasının son 5 saati kaldığında krakerlerin tersini çevirin.
Yorum Yap